175 jaar!

Jubileummenu_CDBSBanner_WallofFame_BowlingSpierdijk

Het familiebedrijf Café Duijn Bowling Spierdijk bestond in 2015 175 jaar! Om dit jubileum te vieren hadden wij allerlei activiteiten en acties gepland. Zo organiseerden wij diverse workshops, een glitterbingo, stijldansmiddag, Bowling DJ nights, Cinema Culinair, FIFA-toernooi en nog veel meer! Iedereen in de omgeving van Spierdijk heeft ook een jubileummagazine ontvangen met daarin meer informatie over het jubileum, de acties en de evenementen. Wil je het magazine graag digitaal bekijken; dat kan hier!

Aanvullend willen we graag nog vermelden dat wij zeer trots zijn op de mannen van onze biljartvereniging ‘Op Zeker’. Al jaren wordt er door 24 mannen op dinsdagavond zeer gezellig gestreden om de Jan Hoedjes Bokaal. Tevens organiseert de biljartvereniging elk jaar een zeer geslaagd biljarttoernooi: De open biljartkampioenschappen van Spierdijk.

Wie in de jubileumkrant het stukje ‘even voorstellen’ heeft gelezen zal zich misschien afvragen waarom onze ‘toppers van toen’ zo’n bekend gezicht hebben: Weggevallen in de tekst is namelijk dat onze topper van toen, Gre Koopman-Boots de oma is van onze huidige topper Rose Meester en dat onze topper van toen, Willy Tromp-Plugboer de moeder is van onze huidige topper Bianca Tromp!

Aan dit prachtige jubileum zijn vele jaren vooraf gegaan. Hieronder staat meer informatie over de historie van Café Duijn Bowling Spierdijk en kan je oude foto’s bekijken.

Historie

Café Duijn Bowling Spierdijk is een familiebedrijf dat al 175 jaar bestaat. De gegevens van dit bedrijf gaan terug tot 1840, het oudst bekende jaartal als alcoholschenkerij. Het café was van Klaas de Wit, de over-overgrootvader van de huidige eigenaar. In 1882 werd het café overgenomen door Cees de Wit, de overgrootvader van de huidige eigenaar. Destijds droeg het café de naam: Café de Hoop. Dochter Agatha de Wit nam het café in 1930 over. In 1932 lieten Agatha en haar man Gerardus Duijn alles grondig verbouwen. De oude kroeg maakte plaats voor een nieuw café met woning en een aangrenzende grote zaal.

De naam van het bedrijf werd veranderd in Café Welgelegen. Gerardus Duijn zei hierover: ‘Ik ga niet op hoop, ik ga op zeker!’ In 1959 werd Café Welgelegen overgenomen door Willem Duijn met zijn vrouw Tiny Duijn Bos. Willem Duijn was de vader van de huidige eigenaar. Onder de leiding van Willem Duijn werd de zijzaal aangebouwd, opende Bowling Spierdijk haar deuren en werd het café ook verbouwd. In 1995 werd dit bedrijf overgenomen door Gerard Duijn, samen met Hélène Snelling Berg. Een jaar later verbouwen zij de zaal door het vaste toneel weg te halen. Nu runnen zij samen al bijna 20 jaar dit prachtige familiebedrijf en hopen dit nog vele jaren te mogen doen!

Historie Tijdlijn Bowling Spierdijk
Gerard_Helene_BowlingSpierdijk

Reacties gesloten.